Om Bataillionen – Café & Kulturhus

Avedørelejren var en kaserne ved Vestvolden i Avedøre, og den er i dag er hjemsted for beboelse og en hel række aktiviteter og virksomheder.

Ud over Bataillionen, som er et kulturhus med Café, medieproduktion, webshoppen kunsalg.dk med udstilling af spændende produkter og kulturguider, ligger blandt mange, Cirkusmuseet, filmbyen, Forstadsmuseet og Belægningen, der er et hostel.

Bataillionen er et helt nyt initiativ, hvor Caféen vil danne ramme om en hel række spændende tiltag i fremtiden. Vi startede op med at samarbejde om det store Julemarked i lejren.

I sin tid var lokalerne soldaternes kostforplejning, og igennem årene har køkkenet betjent mange værnepligtige, der har været stationeret herude. Det er stadigvæk sådan, at Bataillionen skal servicere de mennesker, der bor og arbejder i lejren, samt selvfølgelig alle andre, der finder vej til os, med god, sund og nærende kost.

Avedørelejren blev bygget i årene 1911-1913 ved arkitekt Helge Bojsen-Møller.

Navnet Bataillionen er bl.a. inspireret af, at tredje Artilleribataillion lå i lejren i tyverne, og det er en cadeau til den fantastiske historie, der knytter sig til lejren og Vestvolden i øvrigt.

Om caféen
Caféen holder til i Bataillions flotte & historiske hovedsal – som engang fungerede som spisesal for de menige soldater – og nu ombygget til en hyggelig kulturcafé.

  • Her kan du på hverdage fra 8 til 13.30 få morgenmad, frokost, kaffe og kage.
  • Herudover er der aften åbent Tirsdage og Torsdage fra 17 til 20
    (køkkenet lukker for bestillinger kl. 19.30)

Desuden er der på udvalgte dage åbent om aftenen, lørdag eller søndag, eks. til Fastelavn (katten af tønden), Julemarked og andre Åbent hus lignende arrangementer.

Det er IKKE muligt, at låne eller leje Bataillionen til private arrangementer på lørdage, søndag og helligdage.

Om Kulturhuset
Huset danner ramme om specielle udstillinger, teaterforestillinger og koncerter. Der kommer alle mulige former for kulturelle begivenheder, med fokus på fødevarer, grøn energi, kunst, koncerter ved vores Musik linje eller til skæg og ballade med vores pædagog linje, hvor børnene selvfølgelig sættes i fokus.

Samarbejdet med de øvrige aktører i Avedørelejren vil vægte højt i de initiativer, vi tager.